marți, 21 octombrie 2008

Dialog cu un alter ego...


In camera micuta cu peretii de un alb ce aminteste de aerul bolnavicios al spitalelor, o adolescenta sta si isi admira corpul in oglinda.Are in jur de 1.75 si vreo 52 de kg, inalta si slaba, parca ar fi scoasa din revistele de moda. Insa nimeni nu ia in seama figura scheletica, cu oasele ce ii ies mult prea mult in evidenta si iti amintesc de un cadavru ambulant si in nici un caz de o femeie in devenire.
Se intoarce in stanga, in dreapta, din profil si se admira multumita de ceea ce vede.


Sunt frumoasa...


HA! nu ma face sa rad, se aude deodata o voce stranie dar mult prea familiara


Cine naiba esti si ce vrei?


Conteaza cine sunt? Bineinteles ca nu, fiindca deja stii cine sunt.Uita-te mai bine in oglinda, chiar iti place ce vezi?


Logic, de ce nu mi-ar placea. Sunt superba, slaba si frumoasa.


De ce te minti? Uiti de toate noptiile in care iti varsai stomacul ca sa slabesti cat mai mult.Asta-i deja boala, scumpo! Se cheama bulimie.


Cine dracu esti? Lasa-ma in pace.


Si in momentul urmator lua primul lucru care ii era la indemna, o vaza si o arunca cu o ura nemaintalnita in oglinda care se transforma in mii si mii de cioburi. Apoi se apleca deasupra lor si isi lasa degetele lungi sa se plimbe printre ele, se taie.Era o durere surda dar ii placea si privea cum sangele se prelingea pe pielea bolnavicioasa.


HA, acum cine mai rade? Nu mai zici absolut nimic?Bineinteles fiindca stii ca gresesti iar eu am dreptate, intodeauna am dreptate. Sunt frumoasa asa cum sunt.


Afisa un zambet plin de satisfactie si iesi din camera convinsa ca avea dreptate....

4 comentarii:

Iulia I. spunea...

Un articol foarte emotionat; poate ar trebui sa invat de la personajul tau sa ma accept asa cum sunt si sa nu caut sa devin ceva fals ... ar trebui sa am mai multa incredere in mine.

Anonim spunea...

credeam ca este anorexie.
daca te lasi inselata de viata,pierzi totul.exista o multime de alte lucruri cu adevarat importante,nu sa fii slab.gras sau slab,conteaza sa fii om si sa nu uiti niciodata ca trupul este trecator...pastreaza-ti sufletul

Christine Riddles spunea...

cate n-am mai vb noi despre chestii de genul asta :))
interesanta idea cu oglinda :*

Anonim spunea...

nu e oglinda ci fata din oglinda ce priveste spre reprezentanta ei si nu se regaseste...este constiinta moarta a tuturor fetelor incapabile realizeze ce e bine si ce nu pentru corpul lor...este vocea ratiunii...este glasul nesfarsit ce striga in mintile tuturor complexatelor " Tu nu esti asa...de ce te irosesti?" , este un glas mut pentru urechile lor ce sunt inundate de minciuni ca " Trebuie sa fii slaba!", "Conteaza cum arati"...